Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Google Now on Tap te gebruiken zonder Google Now-kaarten

Geschreven door
Geplaatst op13 juni 2016, 9:47 CategorieAndroid

Google heeft Google Now on Tap van een update voorzien, waardoor je de dienst ook kunt gebruiken zonder Google Now-kaarten te activeren. Voorheen was het zo dat je die kaarten aan moest zetten, want anders werkte de assisterende software op Android niet.

Google Now on Tap zonder Google Now-kaarten

Voorheen was het zo dat Google Now on Tap niet werkte zonder de Google Now-kaarten te activeren in de instellingen. De toggle voor de Now-kaarten staat automatisch op aan en wanneer je de toggle op uit zou zetten, dan zou de Now on Tap-feature niet meer werken. Dat is nu niet meer het geval. Google heeft namelijk een update doorgevoerd (het lijkt een server-side switch te zijn, waardoor je geen extra software hoeft te downloaden), die de gebruiker in staat stelt de Now-kaarten te deactiveren – de dienst blijft dan nog gewoon werken.

Je kunt de Google Now-kaarten om verschillende redenen uitzetten. Sommige gebruikers melden dat Google Now ontzettend veel batterij kan slurpen, waardoor ze de dag niet meer helemaal doorkomen op een volle accu. Daarnaast is het zo dat Google Now op basis van opgeslagen informatie probeert te voorspellen naar welke informatie je zoekt met Google Now on Tap en dat betekent voor sommige gebruikers dat ze privacyzorgen hebben. Hoe dan ook, mocht je de Now-kaarten willen uitzetten, dan is dat vanaf nu dus gewoon mogelijk.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.