Google Photos kan afbeeldingen in diavoorstellingen weergeven

17 juni 2016 1 Minuut 2 Reacties
google-photos

Het is vanaf nu mogelijk afbeeldingen die staan opgeslagen binnen Google Photos als een diavoorstelling af te spelen - handig wanneer je een Chromecast hebt. De webversie ondersteunde deze mogelijkheid al; nu doet de Android-versie dat dus ook.

Google Photos kan afbeeldingen in diavoorstelling weergeven

Google heeft een update uitgebracht voor Google Photos op Android. Dankzij de nieuwe update is het mogelijk je opgeslagen foto’s in een diavoorstelling te weergeven. Zo kun je nu je leukste vakantie- en familiefoto’s laten zien aan iedereen om je heen, zonder handmatig de foto’s te verwisselen. Wat nog handiger is, is dat er ondersteuning is voor Google Cast. Heb je een Android TV of een Google Chromecast, dan is het mogelijk je foto’s te weergeven op je televisiescherm, terwijl de diavoorstelling wordt afgespeeld.

Dat doe je door binnen de app een foto te selecteren en daarna naar de drie punten rechts bovenin te navigeren. Daar tap je op en vervolgens selecteer je Diavoorstelling. Datzelfde geldt overigens voor de webversie van de populaire fotodienst: zoek een foto op, klik op de drie punten en klik daarna op Diavoorstelling. Google Photos doet daarna de rest. Tijdens Google I/O liet Sundar Pichai, de CEO van Google, weten dat de foto- en videoservice tegenwoordig 200 miljoen actieve gebruikers per maand heeft – dat is een flinke groei sinds de introductie.

Google Photos

Reacties (2)