Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Google Photos wil foto’s verwijderen vereenvoudigen

Geschreven door
Geplaatst op27 juni 2016, 10:15 CategorieAndroid

Google heeft een update uitgebracht voor Google Photos die het verwijderen van foto’s in de cloud ook moet vereenvoudigen. Eerder zorgde Google er al voor dat het verwijderen van foto’s op je smartphone of tablet gemakkelijker gaat; nu geldt dat dus ook een beetje voor de foto’s in de cloud.

Foto’s verwijderen met Google Photos

Google Photos maakt het niet alleen gemakkelijk je foto’s op te slaan in de cloud, nu is het ook gemakkelijker foto’s te verwijderen in die cloud. Eerder zorgde het bedrijf er al voor dat je eenvoudig ruimte kun vrijmaken op je smartphones of tablet met de applicatie, terwijl ze nog steeds bereikbaar zijn via de app. Nu introduceert Google Photos een optie waarmee je dus een foto, die je net handmatig verwijderd hebt, eenvoudiger uit de cloud kunt halen. Er verschijnt namelijk een extra optie in beeld met de vraag of je hem ook uit de cloud wil halen.

Dit is geen geautomatiseerde optie. Google Photos zal wellicht ook niet iedere keer vragen of je dat wil doen, maar voor het gros van de foto’s dus wel. Sommige foto’s hoef je ook niet voor altijd te bewaren, dus is het goed om te weten dat het nu gemakkelijker is om de cloudfoto’s te verwijderen. Wil je overigens die foto’s niet verwijderen (als ze in de cloud staan, staan ze ook in je back-up), dan hoef je niets te doen. Na het verwijderen van de foto op je smartphone of tablet, kun je namelijk gewoon verdergaan waar je mee bezig was en de heads-up negeren.

  • Google Photos
  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.