Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Google test ‘dichtbij’-optie binnen zoekbalkwidget op Android

Geschreven door
Geplaatst op2 juni 2016, 20:19 CategorieAndroid

Google test momenteel mogelijk een nieuwe feature voor de zoekbalkwidget binnen Android. Sommige gebruikers zien een tab met ‘nearby’ staan. Wanneer ze op die tab tappen, dan verschijnen er lokale aanbevelingen in beeld, zoals restaurants, koffietentjes en pinautomaten.

Nieuwe tab voor Google Zoeken op Android gespot

Google test constant nieuwe features voor Android. Meestal merk je daar niet zo veel van tot de officiële aankondiging, maar het kan soms voorkomen dat je onwetend in een testgroep terecht komt. Dat betekent dat je onvrijwillig meedoet met het testen van de nieuwste features. Die gebruikers melden zich dan weer bij online nieuwsmedia en zo gaat het balletje rollen: de zoekmachinegigant test wederom een nieuwe feature voor de zoekbalkwidget op Android. Er is een tweede tab bijgekomen, namelijk de tap ‘nearby’ (dichtbij).

Wanneer je op die tab tapt, dan krijg je een lijst met lokale aanbevelingen te zien binnen een aantal categorieën, zoals restaurants, benzinestations, pinautomaten en koffietenten. Helaas is nog onduidelijk wat je precies te zien krijg nadat je op één van de categorieën drukt, omdat nieuwe en onaangekondigde features ook zomaar weer kunnen verdwijnen, wat in dit geval gebeurde. Maar de verwachting leeft dat je dus aanbevelingen over de plekken in je directe omgeving krijgt – handig voor wanneer je ergens voor het eerst bent, natuurlijk.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.