Google wil controle over design van de Nexus

02 juni 2016 1 Minuut 0 Reacties
nexus-6p-nexus-5x

Google is voornemens meer controle over de lijn Nexus te nemen qua design en software-updates. Dat geeft Google-ceo Sundar Pichai aan tijdens een interview op de Code Conference. Het bedrijf wil zich meer met de lijn bemoeien, omdat het merk nog groeiruimte heeft.

Meer controle over de Nexus

Google wil meer controle gaan nemen over de Nexus. Dat is een lijn smartphones en tablets van het bedrijf die in samenwerking met andere fabrikanten is gemaakt. Dat geeft Sundar Pichai, Google-ceo, aan in een interview tijdens de Code Conference. Google wil meer van zich gaan laten horen op het gebied van design en software-updates, omdat de Nexus-lijn nog groeiruimte heeft en prominenter in beeld mag worden gebracht. Wellicht doet Google dit om nieuwe technologieën eenvoudiger te introduceren.

Vorig jaar deed de zoekmachinegigant dit met de introductie van de vingerafdrukscanner, bijvoorbeeld. Maar Pichai wil nog een stapje verdergaan, voornamelijk qua software-updates. We weten dat de Nexus een vanilla Android-ervaring aanbiedt, maar dat kan veranderen.

You’ll see us hopefully add more features on top of Android on Nexus phones. There’s a lot of software innovation to be had.

Google is niet van plan zelf de productie van de nieuwe smartphones en tablets op zich te nemen voor de Nexus-lijn. Wel zal het bedrijf zich dus veel meer met het design gaan bemoeien.

Reacties (0)