Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Google wil helpen bij het verwijderen van Android-applicaties

Geschreven door
Geplaatst op1 juni 2016, 18:21 CategorieAndroid

Mocht je te weinig vrije schijfruimte hebben op je Android-smartphone of -tablet, dan kan Google helpen bij het vrijmaken van de benodigde ruimte. Binnen de Play Store kan namelijk een pop-up in beeld komen die daarbij kan helpen wanneer je een app niet kunt downloaden.

Te weinig ruimte voor apps? Laat Google je helpen

Sommige Android-gebruikers hebben gemeld dat wanneer ze een app proberen te downloaden zonder daarvoor genoeg opslagruimte te hebben, er een pop-up in beeld komt met de melding dat Google kan helpen bij het vrijmaken van de benodigde ruimte. Apps – met name games – worden steeds groter, dus het is niet vreemd dat mensen steeds vaker ruimte te kort komen en dat het bedrijf achter Android daar iets aan zou willen doen. Heel veel apps maken dan ook nog geen gebruik van clouddiensten, omdat dat niet altijd een optie is.

google-play-store-assist

De eerste stap die mensen vaak nemen om ruimte vrij te maken, is het verwijderen van één app of meerdere apps. Het kan soms nog wel eens een lang proces zijn te bepalen welke apps je wil verwijderen, maar Google kan je daar nu dus bij helpen door de helft van het werk op zich te nemen. Er komt namelijk in lijst in beeld met de minst gebruikte apps, waardoor je sneller kunt bepalen welke je wil missen. De zoekmachinegigant heeft echter niets over deze feature naar buiten gebracht, dus het kan zijn dat het nog in bèta of dat het nep is.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.