Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘Honor gaat weer tablets maken, eerste tablet voor Indiase markt’

Geschreven door
Geplaatst op21 juni 2016, 23:00 CategorieAndroid

Geruchten vermelden dat Honor, het budgetmerk van Huawei, naast smartphones ook weer tablets gaat produceren. De eerste nieuwe tablet zou voor de Indiase markt zijn bestemd.

Budgettablets van Honor?

Huawei probeert Honor al een tijdje als een ‘onafhankelijk’  merk in de markt te zetten, maar behalve het veranderen van de merknaam en de prijs is er bij sommige toestellen weinig verschil met de duurdere toestellen van Huawei. Nu wil Huawei blijkbaar dezelfde strategie toepassen op tablets. Dat kan wellicht interessante budgettablets opleveren. In Nederland en in China (plaatje Honor Pad hierboven) zijn vorig jaar al wat tablets verschenen, maar daar werd na korte tijd weinig meer van gehoord.

Eerst naar India

De tablet die onder de naam Honor in India op de markt zou worden gebracht, zou een apparaat worden met een 4100 mAh batterij en 3G-connectiviteit. Er wordt verder over gemeld dat je er heel lang op naar films kunt kijken. Hoewel de wereldwijde tabletmarkt nu in een stabilisatiefase zit, is er in India nog enige ruimte voor groei, en dat leidt ertoe dat in het land momenteel veel goedkope tablets op de markt verschijnen. Honor wil daar blijkbaar ook een graantje van meepikken.

Marktaandeel

De Honor-campagne van Huawei is op smartphonegebied blijkbaar succesvol, want het dochtermerk wordt stevig in de lucht gehouden. De kwaliteit van de Honor-smartphones en -phablets is net zo goed als die van Huawei, en als dat op tabletgebied ook zo is, kan de fabrikant ook in de rest van de wereld wellicht nog wat marktaandeel pakken.

  • Delen:
Honor Mediapad T1 8.0
Android Jelly Bean (4.3)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.