Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘HTC wil Android-launcher openstellen voor iedereen’

Geschreven door
Geplaatst op23 juni 2016, 11:19 CategorieAndroid

Fabrikant HTC zou het mogelijk willen maken zijn eigen Android-launcher, Sense, open te willen stellen voor niet-HTC-modellen met Android 4.4 of hoger. Dat blijkt uit een e-mail die is gestuurd naar leden van het HTC Preview-programma.

HTC Sense-launcher ook op niet-HTC-apparaten?

HTC is momenteel op zoek naar mensen zonder HTC-smartphone met Android. Het bedrijf wil namelijk de Sense-launcher, de eigen Android-launcher die wordt meegeleverd met de smartphones, mogelijk ook uitbrengen op andere Android-apparaten. Op dit moment wordt er nog gezocht naar enkele bètatesters. Maar wanneer die zijn gevonden, dan zou de fabrikant dus zijn eigen launcher willen uitproberen op andere Androids. De voorwaarden zijn dat je een niet-HTC-toestel moet hebben waar tenminste Android 4.4 of hoger op te vinden is.

Deze informatie is afkomstig uit een e-mailbericht dat HTC verzonden zou hebben naar leden van het Preview-programma. Daar test het bedrijf enkele nieuwe features voor zijn software en apps. Het is op moment van schrijven niet duidelijk wanneer de bèta zal beginnen, maar geïnteresseerden kunnen zich tussen nu en 28 juni aanmelden. De mogelijkheid dat de fabrikant zijn launcher dus op andere Androids wil uitbrengen, bestaat, maar is nog niet bevestigd. Dat gerucht is weer gebaseerd op basis van het onlangs ontdekte bètaprogramma.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.