Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Huawei blijft bij Android zolang het OS open blijft

Geschreven door
Geplaatst op27 juni 2016, 15:59 CategorieAndroid

Huawei heeft gereageerd op het gerucht dat het aan een eigen besturingssysteem voor mobiele apparaten zou werken – er is voor nu niets bevestigd, maar ook nog niets ontkracht. Wel heeft de bestuursvoorzitter gereageerd over het gebruik van Android als operating system (OS).

Huawei en Android: wat heeft de toekomst in petto?

Vorige week kwam in het nieuws dat fabrikant Huawei zou werken aan een eigen besturingssysteem voor mobiele apparaten, zodat het bedrijf is voorbereid op het moment dat het niet meer wil werken met Android van Google (om wat voor reden dan ook). De Chinese fabrikant heeft gereageerd op de geruchten, maar niets bevestigd of ontkracht over de wilde verhalen die nu de ronde doen. We kunnen dus nog niet met zekerheid stellen dat het bedrijf werkt aan een eigen OS. Wel heeft de ceo een ander bericht naar buiten gebracht.

Richard Yu, de bestuursvoorzitter van het bedrijf heeft namelijk via sociale media aangegeven dat Huawei met Android blijft werken, zolang Google er voor blijft zorgen dat Android een open systeem blijft. Je kunt hier natuurlijk van alles uit opmaken wanneer je iets zoekt (er kan nog op de achtergrond gewerkt worden aan een eigen OS), maar voor nu is er verder dus niets duidelijk. Samsung maakt inmiddels meer stappen met zijn eigen OS, genaamd Tizen, dat je op smartphones, koelkasten, smartwatches en meer vindt; het kán dus wel.

  • Delen:
Huawei P9 Plus
Android Marshmallow (6.0)
Huawei MediaPad M2 Tablet
Android Lollipop (5.1)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.