Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘Huawei maakt de nieuwe Nexus, geschikt voor Google Daydream’

Geschreven door
Geplaatst op3 juni 2016, 23:23 CategorieAndroid

Huawei maakt de nieuwe Nexus. Dit is geen gerucht, maar een opmerking van een Huawei-functionaris tijdens een interview dat werd afgenomen in Zuid-Afrika.

Nexus 6P met Snapdragon 820-CPU

Door deze aankondiging vallen ineens een paar zaken op hun plek. Vorige maand werd ineens een Nexus 6P met afwijkende hardware gespot in een benchmark, zoals een Qualcomm Snapdragon 820-processor. De ‘gewone’  Nexus 6P loopt op een Snapdragon 810.

Nieuwe Nexus

Na de opmerking van Charlene Munilall, de manager van Huawei in Zuid-Afrika, dringt de gedachte op dat dit wellicht de nieuwe Nexus kan zijn geweest. In een interview vroeg een journalist haar waarom de huidige Nexus 6P niet in het land verkrijgbaar is. Tijdens haar antwoord merkt ze in een bijzinnetje op: “We’re doing the Nexus again this year, by the way”.

Google Daydream

Dit lijkt erop te wijzen dat de volgende Nexus erg op de huidige Nexus 6P gaat lijken, maar dat er wel top-hardware in wordt gestopt om het toestel te laten voldoen aan de bijzonder strenge eisen die Google stelt aan toestellen die met Google Daydream willen gaan werken.

Google zet zijn volle gewicht achter dit virtual reality-platform, waarvoor al flink wat smartphonefabrikanten zijn gewonnen. Te verwachten zijn onder meer producten van Samsung, LG, HTC, Asus, Xiaomi, ZTE, Alcatel en Huawei.

Virtual realitybril

Oudere telefoons, inclusief die van de huidige generatie, schijnen niet krachtig genoeg te zijn en hun schermen niet snel genoeg om met de Daydream-brillen om te kunnen gaan. Maar wellicht geldt dat wel voor sommige huidige vlaggenschepen; het is nog niet helemaal duidelijk.

  • Delen:
Google Nexus 6P
Android Marshmallow (6.0)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.