Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘Huawei werkt aan eigen alternatief voor het Android OS’

Geschreven door
Geplaatst op23 juni 2016, 10:21 CategorieAndroid

De Chinese fabrikant Huawei wil niet langer direct afhankelijk zijn van Android en ontwikkelt daarom zijn eigen besturingssysteem voor mobiele apparaten. Tenminste, dat zeggen mensen die bekend zijn met de plannen van de fabrikant, die zelf niets heeft aangekondigd.

Huawei werkt aan eigen OS voor mobile devices

Als we de geruchten mogen geloven, dan werkt Huawei momenteel aan zijn eigen besturingssysteem voor mobiele apparaten. Het bedrijf zou namelijk niet langer compleet afhankelijk willen zijn van Android. Het project zou zich nog in een vroeg stadium bevinden en het team dat verantwoordelijk is voor het OS, zou onder andere bestaan uit oud-Nokia-medewerkers. Onlangs nam de fabrikant nog ex-Apple mobile UI design lead Abigail Brody aan, maar ook Brody heeft nog niets vrijgegeven over dit project, dat mogelijk nog niet van de grond gekomen is.

Voorlopig blijft Huawei echter nog smartphones en tablets uitbrengen met Android en de EMUI-skin van de fabrikant. Mocht dit gerucht kloppen, dan klinkt het ergens ook nog wel logisch. Google heeft laten weten zich iets meer te willen gaan bemoeien met de manier waarop andere fabrikant met zijn besturingssysteem omgaan; daardoor kunnen die fabrikant dus het idee krijgen wellicht een alternatief te gaan zoeken, omdat ze hun eigen (versie van) een OS liever zelf in handen hebben. De Chinese fabrikant heeft niet gereageerd op de geruchten.

  • Delen:
Huawei P9 Plus
Android Marshmallow (6.0)
Huawei MateBook
Windows 10
Huawei MediaPad M2 Tablet
Android Lollipop (5.1)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.