Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Lenovo kondigt Phab 2, Phab 2 Plus en Phab 2 Pro aan

Geschreven door
Geplaatst op9 juni 2016, 21:16 CategorieAndroid

Lenovo heeft drie nieuwe Phab-modellen aangekondigd, de Phab 2, Phab 2 Plus en de Phab 2 Pro, die we beter kennen als de Project Tango-smartphone. Alle drie de phablets worden geleverd met een gigantisch scherm van 6,4-inch groot.

Phab 2, Phab 2 Plus en Phab 2 Pro van Lenovo

Lenovo heeft vanavond de Phab 2, Phab 2 Plus en de Phab 2 Pro aangekondigd. Deze phablets hebben allemaal een scherm van 6,4-inch en een metalen body gekregen. De meest interessante versie is wellicht de laatstgenoemde, omdat we die beter kennen als de Project Tango-smartphone. Onder de motorkap zit een Qualcomm Snapdragon 652-processor (de andere twee modellen krijgen er een van MediaTek) en 4GB aan werkgeheugen. Verder is er een vingerafdrukscanner, 4000mAh-accu en een camera van zestien megapixel.

lenovo-phab-2-pro-groot

Klink nog behoorlijk standaard. Wat deze smartphone echter onderscheidt, is de techniek in de camera van zestien megapixel. Daar zit namelijk een groothoeklens en een dieptesensor ingebouwd, waar Google jaren aan heeft gewerkt voor de Project Tango-tablet. De telefoon is in staat een kamer in beeld te brengen, objecten te volgen en augmented reality-effecten in de echte wereld te plaatsen. Zo kan de Phab 2 Pro mensen meer informatie geven over een omgeving waarin ze lopen, door de telefoon voor hen uit en om hen heen te houden.

Wanneer de phablet wordt gelanceerd, dan moeten er ongeveer 25 apps beschikbaar zijn, die variëren van games tot applicaties die met je locatie werken. Aan het einde van het jaar moeten er ongeveer honderd apps beschikbaar zijn, aldus de fabrikant. De Phab 2-lijn wordt in september verwacht voor een prijs vanaf 200 dollar (voor het goedkoopste model). De Lenovo Phab 2 Pro zal 499 dollar gaan kosten. De rest van de specs en apps zullen op een later tijdstip worden bekendgemaakt – dichter bij de releasedatum in elk geval.

  • Delen:
Lenovo Phab2 Pro
Android Marshmallow (6.0)
Lenovo Phab2 Plus
Android Marshmallow (6.0)
Lenovo Phab2
Android Marshmallow (6.0)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.