Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Lenovo laat opvouwbare tablet en phablet zien

Geschreven door
Geplaatst op9 juni 2016, 21:39 CategorieHardware

Lenovo heeft een opvouwbare tablet ontwikkeld, die dubbelgevouwen dienst kan doen als telefoon. Het apparaat is nog niet op de markt; het is een prototype.

Lenovo vouwbare tablet

Er bestaan meer tablets die je kunt dubbelvouwen, maar het prototype van Lenovo is bijzonder omdat het scherm geen enkel scharnier laat zien. Als je het vouwt of terugvouwt, blijft het scherm intact. Op die manier kan een tablet eenvoudig als telefoon worden meegenomen, en als de eigenaar het apparaat nodig heeft als tablet, eenvoudig worden uitgevouwen.

Lenovo liet nog zo’n product zien: een opvouwbare phablet. Een telefoon met een nogal lang scherm, dat rondom de pols kan worden gedaan net als een armband. Handig als je geen tas bij je hebt, of een zak om hem in te stoppen. Ook deze telefoon is door dezelfde persoon gepresenteerd. Hij is op de bovenste foto en ook in het filmpje te zien.

De producten zijn vanavond gepresenteerd tijdens een grote bijeenkomst van Lenovo, waar ook drie nieuwe grote Phab-telefoons zijn gepresenteerd, en nieuwe Motorola Moto Z-phablets. 

Samsung en andere fabrikanten

Lenovo is niet de enige die bezig is met opvouwbare tablets, die dubbelgevouwen als een boek, ook als telefoon kunnen worden gebruikt. Samsung heeft al eerder soortgelijke prototypes laten zien, maar die zijn evenmin als die van Lenovo al op de markt. De Samsung Galaxy X moet het eerste opvouwbare apparaat van deze fabrikant worden. Volgens bronnen zijn meerdere fabrikanten met vouwbare elektronische producten bezig.

  • Delen:
Lenovo Yoga 710 (11-inch)
Windows 10

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.