Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Lenovo wil ontwikkelaars stimuleren MotoMods te gaan maken

Geschreven door
Geplaatst op10 juni 2016, 10:26 CategorieAndroid

Lenovo heeft bekendgemaakt dat het ontwikkelaars wil stimuleren MotoMods te maken van de Moto Z, door een bedrag te beloven tot één miljoen dollar. Deze zomer zal ook de development kit vrijgegeven worden, zodat bedrijven hun eigen mods kunnen maken.

Moto Z krijgt wellicht een hoop MotoMods

Een nieuwe trend in smartphoneland is het modulaire principe. Eerder zagen we dat al terug bij de LG G5, die enkele modulaire accessoires aanbiedt die de capaciteiten van de smartphone vergroot. Deze week zien we de Moto Z en de Moto Z Force voorbijkomen, die zijn voorzien van modulaire achterkanten. Die speciale backplates zorgen er ook voor dat de phablet meer kan. Maar omdat Lenovo niet dezelfde fout wil maken als LG (er zijn weinig accessoires beschikbaar), looft het bedrijf één miljoen dollar uit voor de beste MotoMods-ideeën.

Dat maakt de fabrikant bekend tijdens de presentatie op Lenovo Tech World. Lenovo heeft zelf wel ideeën voor Mods, maar wil graag feedback en producten van andere ontwikkelaars zien. Deze zomer zal er ook een development kit worden uitgebracht, zodat third-party partijen zelf ook MotoMods kunnen maken.  Tijdens de launch zal er een speaker beschikbaar zijn van JBL en een cameramodule van Hasselblad. Verder wordt er een pico-projector, extra accu en een lens met optische zoom genoemd. De Moto Z verschijnt in september.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.