Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

LG Stylus 2 Plus wordt 5,7-inch phablet met een pennetje

Geschreven door
Geplaatst op1 juni 2016, 23:15 CategorieAndroid

LG heeft een grotere broer van de LG Stylus 2 in de pijplijn: de LG Stylus 2 Plus. Deze 5,7-inch phablet heeft hetzelfde styluspennetje als de Stylus 2 en bezit iets betere hardwarespecificaties.

Stylus 2 Plus groter en beter

De nieuwe phablet is al aangekondigd door LG. Er is een 2,20 minuten durend reclamefilmpje gewijd aan het nieuwe toestel en inmiddels is het aangeland bij de Chinese elektronicawaakhond Tenaa, die het moet goedkeuren voor de Chinese markt. Dat betekent dat het niet al te lang zal duren voordat het toestel in de winkels ligt. Aangezien LG heeft beloofd om de Stylus 2 naar Nederland te brengen, valt te verwachten dat dit met de Stylus 2 Plus ook wel zal gebeuren, maar hierover is nog niets officieel aangekondigd.

Achtkernige processor

De Plus-versie van de Stylus 2 is niet alleen groter, maar ook beter. Er zit een achtkernige processor in die op 1,4Ghz is geklokt. Het scherm is, zoals van LG te verwachten valt, een full HD IPS-scherm. Op de achterkant zit een 16-megapixelcamera en aan de voorkant kun je selfies schieten in een resolutie van 8 megapixel. Dan is er de stylus; een pennetje waarvan de nogal botte ‘punt’  van een nanocoating is voorzien die ervoor moet zorgen dat je er natuurlijker mee kunt schrijven en tekenen op het scherm van de phablet.

Meerdere varianten

De LG Stylus 2 Plus is straks te krijgen in meerdere varianten. Er is een goedkopere versie met 2GB ram en 16GB opslaggeheugen, en een duurdere variant met 3GB ram en 32GB opslaggeheugen. De goedkopere variant zou ook iets slechtere camera’s hebben. De phablet komt in drie kleuren naar de markt: goud, bruin en titanium. Het design van de smartphone wijkt behalve het formaat niet af van de Stylus 2 en met de meegeleverde styluspen kan gebruik worden gemaakt van speciaal hiervoor geschikte apps, zoals Pen Keeper, Off Memo, en Quick Memo.

Verwisselbare batterij

De volledige specificatielijst vermeldt voorts een gewicht van 145 gram, een 3000 mAh batterij die vervangbaar is, 4G lte en een vingerafdruksensor. Android 6.0 Marshmallow is het besturingssysteem.

Het is nog niet bekend wanneer de LG Stylus 2 Plus in Nederland verkrijgbaar is.

Het reclamefilmpje van LG over het nieuwe toestel is hieronder overgenomen.

  • Delen:
LG G4 Stylus
Android Lollipop (5.0)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.