Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Marshmallow staat nu op tien procent van Android-apparaten

Geschreven door
Geplaatst op8 juni 2016, 9:28 CategorieAndroid

Google heeft de nieuwste Android-distributiecijfers vrijgegeven. Uit die cijfers blijkt dat Android 6.0 Marshmallow nu op tien procent van de Android-apparaten staat. Nadat het eerder vier maanden duurde voordat de één procent werd aangetikt, staat het OS vier maanden later dus op dit cijfer.

Marshmallow staat nu op tien procent van Android-apparaten

Android 6.0 Marshmallow staat nu op tien procent van alle Android-apparaten die toegang hebben tot de Google Play Store. Nadat het OS eerder er vier maanden over deed om tot één procent marktaandeel te komen, heeft het vier maanden later het tienvoudige in handen. Dat blijkt uit de nieuwste distributiecijfers van de zoekmachinegigant en platformhouder Google. Meestal duurt het een jaar voordat de nieuwste versie van het besturingssysteem dominant wordt en Android 6.0 lijkt wat dat gegeven betreft op schema te liggen.

android-distributiecijfers-mei

Tussen mei en juni is er veel gebeurd. Marshmallow sprong van 2,6 naar 10,1 procent, terwijl Lollipop slechts 0,2 procentpunt inleverde en nu 35,4 procent in handen heeft. KitKat moest bijna een procent inleveren en verloor 0,9 punten (staat nu op 31,6 procent). Jelly Bean leverde maar liefst 1,2 procentpunt in en staat nu op 18,9 procent. Ice Cream Sandwich en Gingerbread leverden respectievelijk 0,1 en 0,2 procentpunten in, terwijl Froyo nog altijd op die 0,1 procent blijft handen. Wellicht zal dat percentage nooit meer gaan veranderen…

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.