Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Meerdere smartphonefabrikanten willen volgend jaar buigzame smartphones uitbrengen

Geschreven door
Geplaatst op3 juni 2016, 23:07 CategorieHardware

Meerdere smartphonefabrikanten willen volgend jaar smartphones met buigzame schermen uitbrengen. Deze telefoons hebben een scherm dat net als een portefeuille of een boek open en dicht kan klappen. Als je het openklapt, heb je de beschikking over een scherm met het formaat van een kleine tablet.

Samsung Galaxy X

Al eerder raakte bekend dat Samsung volgend jaar de Galaxy X wil uitbrengen, de eerste vouwbare smartphone van deze Koreaanse elektronicafabrikant. Maar volgens Digitimes is Samsung lang niet de enige die aast op het gebruik van zulke flexibele schermen in nieuwe producten. Vooral het gegeven dat je een smartphone heel makkelijk in een tablet kunt veranderen en omgekeerd, is aantrekkelijk.

Plastic schermen

Echter, de productie van deze vouwbare amoledschermen stelt nogal wat eisen aan het gebruikte materiaal. Glas kan niet, dat breekt als je het buigt. Dus moeten de fabrikanten plastic schermen gaan gebruiken. Digitimes meldt dat er wordt gewerkt aan glasvervangers van polyimide-substraten.

Amoled

Niet alleen Samsung werkt aan vouwschermen, ook schermfabrikant DTC heeft al een volledig vouwbaar amoledscherm klaar. DTC zegt dit scherm in het laatste kwartaal van dit jaar te kunnen leveren. De schermen kunnen overigens ook worden gebruikt in monitors, notebooks en televisies. Verwacht wordt dat volgend jaar meerdere vouwbare smartphones op de markt verschijnen.

  • Delen:
Samsung Galaxy S6 Edge+
Android Lollipop (5.1)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.