Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Messenger op Android N biedt mini-overzicht gesprek aan

Geschreven door
Geplaatst op21 juni 2016, 9:40 CategorieAndroid

De officiële Google Messenger-app op Android heeft een handige nieuwe feature gekregen op de vierde developer preview van Android N: een klein overzicht van je gesprek, waarin je ontvangen en verstuurde berichten kunt bekijken in de notificatiebalk.

Chatten in de notificatiebalk met Messenger op Android N

Android N zal een hoop nieuwe features met zich meebrengen. Eén van die functies is de mogelijkheid snel antwoord te geven vanuit de notificatiebalk, een feature die we nu al terugzien in bijvoorbeeld Twitter, Hangouts, WhatsApp en Facebook Messenger. De officiële Messenger-app van Google, die wordt gezien als het betere alternatief voor Hangouts, biedt gebruikers met de vierde developer preview op hun Android, nog wat extra’s aan: je krijgt namelijk een klein overzicht van het gesprek in de notificatiebalk van het OS.

Je kunt zowel de binnengekomen als de verstuurde berichten bekijken, waardoor je de app dus niet meer hoeft te openen voor het complete overzicht. Daarnaast is het zo dat het icoontje van de notificatie niet langer uit beeld zal verdwijnen wanneer je hebt gereageerd, waardoor je altijd de optie hebt te lezen wat er is verzonden. Mocht je dat toch een minder prettig idee vinden, dan kun je de notificatie wegvegen. De redactie van het Amerikaanse Android Police heeft er een gif-plaatje van gemaakt, zodat je een indruk krijgt van hoe dat er nu uitziet.

nexus2cee_2016_06_20_10_39_54_10_43_03

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.