Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Microsoft koopt LinkedIn voor 26,2 miljard dollar

Geschreven door
Geplaatst op13 juni 2016, 15:24 CategorieApplicaties

Microsoft heeft vandaag aangekondigd LinkedIn te hebben overgenomen voor een bedrag van 26,2 miljard dollar. Dat is omgerekend 23,2 miljoen euro. Het sociale netwerk voor de zakelijke markt zal zelfstandig blijven bestaan en zijn merknaam behouden.

Microsoft koopt sociaal netwerk LinkedIn

Microsoft heeft aangekondigd LinkedIn over te willen nemen voor 26,2 miljard dollar, wat omgerekend 23,2 miljard euro is. Dat betekent dat de softwaregigant 196 dollar per aandeel betaalt. Wanneer de transactie is voltooid, dan zal het sociale netwerk voor de zakelijke markt blijven bestaan onder de naam zoals we hem kennen. Ook is het zo dat de ceo van het netwerk op zijn positie zal blijven zitten en dat het netwerk zelfstandig zal blijven opereren. Jeff Weiner, de ceo van de site, zal dan direct aan Satya Nadella rapporteren.

Satya Nadella is de ceo van Microsoft. Twee jaar geleden kwam Nadella op deze positie terecht. Dit is zijn eerste gigantische aankoop in zijn huidige rol. Zelf omschrijft de ceo de aankoop als het samenbrengen van de ‘world’s leading professional cloud’ met ‘world’s leading professional network’. Met LinkedIn kun je in contact blijven met (oude) collega’s, maar ook mensen werven en op vacatures reageren. Meer dan 430 mensen hebben een LinkedIn-abonnement; een gedeelte daarvan betaalt ook nog eens voor de premium dienst van het netwerk.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.