Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Microsoft maakt installeren van schone Windows 10 makkelijker

Geschreven door
Geplaatst op17 juni 2016, 13:38 CategorieMicrosoft

Microsoft heeft voor de Windows Insiders een gloednieuwe tool gepresenteerd. Het bedrijf wilde het voor gebruikers makkelijker maken om een schone installatie van het besturingssysteem Windows 10 te kunnen installeren. Dat valt te lezen op het digitale thuis van Microsoft.

Wat houdt de nieuwe tool in?

De nieuwe tool zorgt ervoor dat gebruikers kunnen starten met een schone installatie van Windows 10. Mocht je graag een schone installatie van de meest recente Windows-versie willen installeren, dan kun je de tool gebruiken. Op die manier kun je alle apps die voorgeïnstalleerd stonden op jouw apparaat of die je zelf had geïnstalleerd in één keer verwijderen. Tevens worden de door jouw geïnstalleerde drivers gedeletet. Ook kun je ervoor kiezen om jouw persoonlijke bestanden mee te verwijderen, maar dat hoeft niet per se om een schone installatie te krijgen.

Wanneer komt de tool beschikbaar?

Op dit moment is de nieuwe tool van Microsoft alleen te gebruiken door gebruikers die toegang hebben tot Windows Insider. Het is de bedoeling dat vanaf de Anniversary Update iedereen gebruik kan maken van de tool. Vanaf dat moment kan bloatware, software die voorgeïnstalleerd staat op jouw Windows 10-apparaat, dus verleden tijd worden. De Anniversary Update wordt in de zomer van 2016 verwacht.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.