Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Minecraft: Education Edition nu beschikbaar voor leerkrachten

Geschreven door
Geplaatst op9 juni 2016, 16:35 CategorieGaming

Dat kinderen dol zijn op Minecraft, dat is duidelijk. Reden genoeg voor Microsoft om het spel flink onder handen te nemen en aan te komen met een Minecraft: Education Edition. Met de nieuwe editie van het populaire spel is het de bedoeling dat kinderen op spelenderwijs belangrijke stof gaan leren en dat ze beter leren samen te werken.

Minecraft: Education Edition nu beschikbaar

Leerkrachten kunnen er vanaf nu voor kiezen om gratis toegang te krijgen tot het early access-programma van Minecraft Education Edition. Daarmee kunnen ze alvast aan de slag gaan met de nieuwe editie om het een en ander onder de knie te krijgen. Ook staat Microsoft nog altijd open voor feedback en mogen gebruikers dus altijd laten weten wat zij vinden van Minecraft: Education Edition.

Op dit moment gaat het nog wel om een bèta-programma. Het is de bedoeling dat de software, waarmee leerkrachten eigen werelden kunnen maken en die ook kunnen delen, in het nieuwe schooljaar geheel beschikbaar komt. In de afgelopen periode heeft Microsoft het programma al laten testen door een grote groep leerlingen en leerkrachten uit een groot aantal verschillende landen en van een groot aantal verschillende scholen. De feedback die zij hebben gegeven is vervolgens verwerkt in de versie die leerkrachten nu onder ogen krijgen. Via de officiële website van Minecraft: Education Edition is het programma te installeren.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.