Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Minecraft Realms maakt cross-platform play mogelijk

Geschreven door
Geplaatst op14 juni 2016, 11:07 CategorieAndroid

Microsoft heeft tijdens zijn E3-presentatie Minecraft Realms aangekondigd. Deze nieuwe feature maakt cross-platform play mogelijk. Zo kunnen spelers op Android, iOS, Windows 10 en in virtual reality nu samen in dezelfde wereld spelen, bouwen en vechten.

Dit is Minecraft Realms

Minecraft is een ontzettend groot succes en populair spel. Je kunt de game op verschillende platformen spelen. Dat is goed nieuws, maar betekent vaak ook dat je keuze afhankelijk kan zijn van waar je vrienden op (kunnen) spelen. Maar dat moet verleden tijd zijn. Microsoft heeft namelijk tijdens zijn E3-presentatie Minecraft Realms aangekondigd. Met deze update is het mogelijk om samen met je vrienden één wereld te betreden, of die nou op Android, iOS, Windows 10 of in virtual reality (via de Samsung Gear VR) aan het spelen zijn.

Op het podium werd gedemonstreerd hoe dit er in de praktijk uitziet. Eén iemand speelde op de Surface-tablet, terwijl iemand anders een iPad vasthield en weer iemand anders met een Gear VR-headset het podium op kwam lopen. Iedereen zat in dezelfde wereld: er kon worden gebouwd, gespeeld en gevochten – als je allemaal op één platform zou zitten. Helaas moeten console-spelers het nog zonder de update doen, maar de verwachting is dat die in 2017 ook mee kunnen doen met alle andere spelers op de andere platformen.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.