Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Motorola kondigt twee modellen van de Moto Z aan

Geschreven door
Geplaatst op9 juni 2016, 20:59 CategorieAndroid

Motorola heeft tijdens Lenovo Tech World 2016 twee modellen van de Moto Z aangekondigd, die beide een scherm hebben van 5,5-inch. Ook is het zo dat de phablets beschikken over een modulaire achterkant, waardoor je de smartphone zelf kunt vormgeven.

Motorola kondigt Moto Z en Z Force aan tijdens Lenovo Tech World 2016

Motorola heeft vanavond twee nieuwe phablets aangekondigd: de Moto Z en de Z Force. Beide smartphones beschikken over een metalen frame en over een ecosysteem van modulaire achterkanten waarmee de gebruiker zelf de extra functionaliteit van het apparaat kan invullen. Beide modellen zijn bijna identiek aan elkaar; de Force beschikt echter over een steviger scherm dan de gewone Z. De kwaliteit en de grootte van het scherm komt dan wel weer overeen: in beide gevallen gaat het om een amoled-scherm van 5,5-inch en een qhd-resolutie.

Onder de motorkap van de Moto Z zit een Qualcomm Snapdragon 820-processor, 4GB aan werkgeheugen en een batterij van 2600mAh, met Turbo Charge. Daardoor kan de accu vijftien uur meegaan met een oplaadbeurt van vijftien minuten. De Z Force zal iets dikker zijn en daardoor een grotere batterij hebben (3500mAh) en 3GB aan werkgeheugen krijgen. Beide toestellen krijgen ook 32GB interne opslagruimte. De Z Force komt daarnaast ook op de markt in een 2GB RAM/16GB ROM-variant, in de vorm van een budgettoestel.

Op de achterkant van de Moto Z zit een dertien megapixel-camera, met optische beeldstabilisator en autofocus, terwijl er aan de voorkant een camera van vijf megapixel zit. De Z Force krijgt een 21 megapixel-camera met dezelfde functies, evenals een even goede frontcamera.Wereldwijd moet de smartphone vanaf september verkrijgbaar zijn. De prijzen voor de toestellen zijn nog niet bekendgemaakt door de fabrikant. Wel is bekend dat Android 6.0.1 Marshmallow direct geleverd zal worden vanuit de doos, met zicht op Android N, natuurlijk.

De Moto Z wordt overigens gelanceerd met enkele accessoires voor die modulaire achterkant, genaamd MotoMods. Tijdens de launch zal er een speaker beschikbaar zijn van JBL en een cameramodule van Hasselblad. Verder wordt er een pico-projector, extra accu en een lens met optische zoom genoemd. Daarnaast zal elke third-party in staat zijn accessoires te maken voor de Moto Z-lijn.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.