Facebook presenteert nieuw beginscherm Facebook Messenger

17 juni 2016 1 Minuut 4 Reacties
facebook-messenger-home

Facebook heeft een nieuw beginscherm voor Facebook Messenger gepresenteerd, waardoor je in één blik meer van je vrienden te zien krijgt. Het oude uiterlijk van de applicatie - dat meer overeenkwam met andere chatapplicaties - laat Messenger daardoor voor een deel achter zich.

Nieuw beginscherm voor Facebook Messenger

Facebook heeft aangekondigd dat de app van Facebook Messenger vanaf vandaag geüpdatet kan worden. De update brengt een vernieuwd beginscherm met zich mee, die in één blik meer van je vrienden moet laten zien. Voorheen was het zo dat je de gesprekken met je vrienden zag staan wanneer je de app had opgestart, net zoals dat het geval is met WhatsApp, Telegram en alle andere chatapplicatie. Facebook pakt dat nu met Messenger iets anders aan, door de informatie op een andere manier te presenteren.

Zo tref je een balk aan op het beginscherm waar je de vrienden tegenkomt met wie je het meeste hebt gesproken. Daaronder is een balk met de verjaarden van je vrienden (altijd handig) en daaronder kun je meteen checken wie er online is, zodat je een nieuw gesprek kunt starten. In een blogpost legt Facebook uit hoe de verandering tot stand is gekomen: mensen gebruiken hun chatdiensten tegenwoordig op een andere manier, dus moest Facebook Messenger wel mee veranderen. Je kunt de update elk moment verwachten.

Facebook Messenger

Reacties (4)