Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Nope 2.0 voorkomt spionage via webcam

Geschreven door
Geplaatst op27 juni 2016, 12:59 CategorieAccessoires

Nadat Bunga Jungle met succes een Kickstarter-project startte voor Nope, is het bedrijf nu terug met een nieuwe campagne. Het is Nope 2.0 dat ervoor moet zorgen dat je voortaan niet meer bespioneerd kunt worden via de webcam van jouw tablet, phablet, laptop of desktop.

Wat doet de Nope 2.0

Nope 2.0 zorgt ervoor dat een hacker voortaan geen kwaad meer kan met jouw webcam. Het bedrijf achter de gadget besefte dat een groot aantal gebruikers beschikt over een apparaat met een webcam. Volgens Bunga Jungle is dat echter niet altijd even veilig te noemen.

“De schokkende waarheid is dat iedereen jouw computer kan hacken en de camera kan activeren zonder dat je dat zelf doorhebt”, valt te lezen bij het Kickstarter-project. “De enige manier om jouw privacy te garanderen, is het bedekken van je camera zodra je hem niet gebruikt.” Dat kan natuurlijk met een stukje tape, maar in tegenstelling tot tape laten deze magneetjes geen plakresten achter.

Nope 2.0 3

Prijs en beschikbaarheid

Nope 2.0 is vanaf nu te pre-orderen via Kickstarter voor een bedrag van 5 dollar. In dat geval ontvang je waarschijnlijk in september 2016 jouw magneetjes. In Nederland betaal je daar overigens wel nog 3 dollar verzendkosten overheen. Op het moment van schrijven heeft het bedrijf overigens al ruim 23.000 dollar binnen. Gevraagd werd om 964 dollar.

  • Delen:

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.