Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

OnePlus 3 maakt indruk in marteltest

Geschreven door
Geplaatst op26 juni 2016, 11:21 CategorieAndroid

De OnePlus 3 kan tegen een stootje, een stevig stootje zelfs. YouTuber ‘JerryRigEverything’, die geregeld gloednieuwe toestellen onderwerpt aan diverse martelingen, laat dat zien in een filmpje.

Smartphone-martelingen

Hij merkt terecht op dat smartphones tot de meest gemartelde technologische apparaten horen die er bestaan. Alle martelingen die een toestel bij normaal gebruik binnen een jaar of twee moet verduren, komen bij deze Jerry binnen enkele minuten op het scherm.

Gorilla Glass

Jerry meldt dat hij al zo’n 25 smartphones en phablets heeft onderworpen aan zo’n test, en de OnePlus 3 brengt het er goed vanaf. Eerst zie je hoe hij met diverse puntige voorwerpen het scherm probeert te bekrassen. Het Gorilla Glass 4-scherm van de OnePlus 3 brengt het redelijk ver, pas bij scherpe punt nummer 6 – ze lopen op in scherpte en druk – is er een kras te zien.

Stanleymes

Voorts bekrast hij met een stanleymes de achterkant. Die is uit één stuk aluminium gemaakt, en hoewel de krassen er makkelijk in komen, gaat de achterkant niet echt stuk. De telefoon raakt beschadigd, maar kan nog steeds goed worden gebruikt. Ook de vingerafdrukscanner onder de homeknop wordt met het mes bewerkt en de cameralens aan de achterkant. Aangezien die met glas zijn bedekt, kan het mes hier niets uitrichten.

Vuur

Test nummer drie is een aansteker onder het scherm. Jerry merkt op dat de Samsung Galaxy S7 Edge hier na veertien seconden de geest geeft; een witte vlek blijft permanent achter op het scherm. Na veertien seconden is zo’n witte vlek ook op het scherm van de OnePlus 3 te zien, maar die verdwijnt gaandeweg weer, alsof er niets gebeurd is.

Buigtest

De laatste test is de ‘bend-test’  waar de iPhone 6 Plus ooit hopeloos faalde. Sindsdien is er veel aandacht voor deze test, want er zijn mensen die een telefoon in hun kontzak stoppen en er dan op gaan zitten. Kan de OnePlus 3 dat hebben? Jerry laat zien dat de telefoon gevaarlijk kraakt en buigt, en dat zelfs het scherm even los komt van de behuizing. Maar op geen enkel moment stopt het met werken, en ook is de OnePlus 3 niet geknakt. Sterker nog, als je hem even met dezelfde kracht terugbuigt, is hij weer als nieuw.

Het filmpje van Jerry is hieronder te zien.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.