Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

OnePlus reageert op kritiek op werkgeheugen van OnePlus 3

Geschreven door
Geplaatst op20 juni 2016, 9:45 CategorieAndroid

Fabrikant OnePlus heeft gereageerd op de kritiek op het werkgeheugen van de OnePlus 3. Het toestel zou er namelijk niet optimaal gebruik van maken – en dat klopt, wordt nu aangegeven. Met als reden dat de batterij dan langer meegaat.

OnePlus 3 maakt niet optimaal gebruik van werkgeheugen

Vorige week kwam naar buiten dat de OnePlus 3, aangekondigd met 6GB aan werkgeheugen, niet optimaal van dat werkgeheugen gebruikmaakt. Nu heeft bestuursvoorzitter Carl Pei via Twitter gereageerd op de kritieken. Ook wil de ceo het één en ander duidelijk maken. 6GB aan werkgeheugen is namelijk meer dan genoeg geheugen om meerdere apps naast elkaar open te hebben staan. Toch sluit de nieuwe OnePlus al enkele apps af nadat je er drie of vier hebt geopend en dat schiet bij veel consumenten in het verkeerde keelgat.

Pei legt via Twitter uit dat de OnePlus 3 op een andere manier dan gebruikelijk zijn werkgeheugen managet, met als doel zodat de batterij zo lang als mogelijk meegaat. Op het eerste gezicht lijkt dit een legitieme reden te zijn: de batterij kan als klein worden ervaren, dus hoe meer eruit geperst kan worden, hoe beter. Maar dat het dan ten koste moet gaan van de gebruikerservaring, is natuurlijk heel jammer. Pei geeft in andere tweets aan dat je zelf kunt bepalen hoeveel ram er wordt gebruikt, door gebruik te maken van third-party roms.

Dat is software dat je op je OnePlus 3 kunt installeren, die gebruikers meer of in elk geval andere opties geven, die de reguliere software op het apparaat nu niet aanbiedt (naast de gebruikelijke mogelijkheden, natuurlijk).

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.