Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘Ook abonnementsvormen van Google Play Store gaan veranderen’

Geschreven door
Geplaatst op9 juni 2016, 9:56 CategorieAndroid

Nadat we op woensdag al naar buiten konden brengen dat Apple van plan is om de abonnementsvormen van de App Store aan te passen, lijkt ook Google in zijn Play Store van plan te zijn om veranderingen door te voeren in de abonnementsmodellen. Dat is in ieder geval het nieuws dat Recode naar buiten heeft gebracht.

Ontwikkelaars krijgen beter betaald voor app in Play Store

Google is van plan om ontwikkelaars van apps voortaan beter uit te betalen voor de applicaties die zij leveren. Zo is het de bedoeling dat de zoekgigant voortaan slechts een kleine commissie pakt over de inkomsten die de ontwikkelaars binnenhalen met hun applicaties. Waar Google voorheen dertig procent in beslag nam, zal dat percentage gaan zakken naar vijftien procent. De overige 85 procent van de inkomsten gaat voortaan naar de ontwikkelaars van de app. In de afgelopen periode heeft Google al getest met het nieuwe model.

Het nieuwe abonnementsmodel is te vergelijken met het model waar Apple binnenkort mee komt voor de App Store. Zij zijn ook van plan om ontwikkelaars in de toekomst met 85 procent van de abonnenementsinkomsten te belonen, al moeten de makers van de app er dan wel in geslaagd zijn om hun gebruikers langer dan één jaar vast te houden.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.