Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Opera brengt adblocker naar Android en Windows 10 Mobile

Geschreven door
Geplaatst op16 juni 2016, 13:33 CategorieAndroid

Opera heeft bekendgemaakt dat Android- en Windows 10 Mobile-eigenaars vanaf nu aan de slag kunnen met de ingebouwde adblocker in zijn browser-app. De browser die je hiervoor nodig hebt, is de Mini – deze applicatie is speciaal voor smartphones en tablets gemaakt.

Download Opera Mini voor Android en Windows 10 Mobile

Advertenties blokkeren kan al met de reguliere versie van de Opera-browser, die je voor je pc kunt downloaden, en vanaf heden is het ook mogelijk datzelfde te kunnen doen in Opera Mini. Deze browser is geoptimaliseerd voor mobiele apparaten en biedt, naast het blokkeren van advertenties, nog veel meer mogelijkheden aan. Zo kunnen video’s worden gecomprimeerd (waarmee je data kunt besparen), kun je een eigen beginscherm instellen en kun je het inzoomen op een webpagina, of die dat nou aanvankelijk toelaat of niet, forceren.

Je vindt de nieuwe optie voor het blokkeren van advertenties binnen de instellingen van de app. Wanneer je naar de optie voor het besparen van data gaat, dan vind je daar de mogelijkheid voor het blokkeren van advertenties. Dit moet een betere internetervaring opleveren: je ziet niet alleen geen reclames meer, ook zul je hiermee wederom data besparen. Desondanks is het wel zo dat wanneer je advertenties blokkeert, je ook de inkomsten van een website die je veelvuldig kan blokkeren. Je vindt de Opera-apps hieronder voor Android en Windows.

  • Opera
  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.