Panasonic komt met ijzersterke Toughpad FZ-A2 op de markt

09 juni 2016 2 Minuten 0 Reacties
Panasonic Toughpad FZ-A2 2

Panasonic heeft een nieuwe tablet op de markt gebracht waarmee het bedrijf zich vooral richt op bedrijven en professionals. Het gaat om de Toughpad FZ-A2.

Panasonic heeft zojuist via een officieel persbericht zijn nieuwste tablet geïntroduceerd. Het gaat om de Panasonic Toughpad FZ-A2, die ook besproken werd tijdens de Automotive Innovation Summit in Barcelona. Met de robuuste 10.1 inch AndroidTM-tablet richt Panasonic zich vooral op bedrijven en professionals die een ijzersterke tablet wel kunnen gebruiken. Denk daarbij bijvoorbeeld aan gebruik door automonteurs.

Specificaties van de Panasonic Toughpad FZ-A2

De Panasonic Toughpad FZ-A2 is uitgerust met een 10,1 inch scherm met een beeldschermresolutie van 1920 x 1200 en een niet alledaagse schermhelderheid (800 cd/m2). Omdat Panasonic zich met het ontwikkelen van de tablet vooral gericht heeft voor gebruik onderweg, reageert het touchscreen ook op aanrakingen van personen die handschoenen dragen. Onder de motorkap draait de robuuste Toughpad op een Intel® AtomTM x5-Z8550 Quad Core-processor. Daarbij heeft het apparaat een werkgeheugen van 4GB meegekregen en 32GB aan eMMC-geheugen en draait hij op Android 6.0 (Marshmallow) met de software Google Android for Work.

De makers van de Toughpad hebben overigens niets aan het lot overgelaten. Ook over de accuduur is goed nagedacht. Zo moet de verwisselbare batterij in de tablet negen uur meegaan. Liefhebbers kunnen er daarnaast voor kiezen om een extra batterij aan te schaffen die 24 uur meegaat. Dat is echter een optionele optie. Ook is er goed nagedacht over de camera’s. Het apparaat heeft zowel aan de voor- als aan de achterkant een camera. De camera aan de achterkant is 8 Megapixel en die aan de voorzijde is een Full HD-webcamera.

Panasonic Toughpad FZ-A2 extra stevig

Panasonic heeft er alles aan gedaan om ervoor te zorgen dat de Toughpad FZ-A2 niet makkelijk kapot kan gaan. De tablet, die 880 gram weegt, kan zeker tegen een stootje. Zo heeft het apparaat onder andere een val van ruim 1 meter hoogte overleefd. Ook kan het apparaat tegen temperaturen tussen -10 en 50 graden en is hij water- en stofbestendig.

Prijs en beschikbaarheid

De Toughpad FZ-A2 komt voor een bedrag van 1270 exclusief btw op de markt. Het is de bedoeling dat het apparaat in juli 2016 leverbaar wordt. De tablet zal te bestellen zijn via de officiële website van Panasonic.

Reacties (0)