Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Pinterest koopt team achter toetsenbord Fleksy

Geschreven door
Geplaatst op16 juni 2016, 9:35 CategorieApplicaties

Pinterest heeft aangekondigd het team achter de toetsenbordapplicatie Fleksy te hebben gekocht. De app raakt daardoor mogelijk in limbo, aangezien het sociale netwerk voor foto’s, inspiratie en ideeën tevens aankondigt niet de technologie of het toetsenbord zelf te kopen.

Team achter Fleksy is gekocht door Pinterest

Pinterest heeft op woensdagavond aangekondigd het team achter de toetsenbordapplicatie Fleksy te hebben gekocht. Het sociale netwerk heeft de technologie achter de app niet gekocht, waardoor het toetsenbord mogelijk in limbo terechtkomt. De Fleksy-app zal de komende tijd gewoon nog werken en minimale updates krijgen, laat het team weten. Financiële details zijn er niet vrijgegeven. Wel is inmiddels duidelijk dat de ceo van het bedrijf achter de Fleksy-app, samen met vijf leden van het tienkoppige team, bij Pinterest komt te werken.

Deze mensen zullen belanden op de Pinterest-afdeling voor mobiele ontwikkelingen. Daarnaast maakt het team achter Fleksy bekend dat het een gedeelte van zijn technologie open source wil vrijgeven. Het gaat hier om de componenten die het blinden en slechtzienden gemakkelijker maken te typen met het toetsenbord. Alhoewel de techniek achter de toetsenbordapplicatie dus niet is gekocht, zal het oude Fleksy-team ongetwijfeld gebruikmaken van de kennis en ervaring die ze ermee hebben opgedaan en die implementeren bij Pinterest.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.