Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Razendpopulaire iPadkloon Xiaomi Mi Pad 2 (Windows 10) in Nederland te koop

Geschreven door
Geplaatst op22 juni 2016, 23:47 CategorieWindows

De razendpopulaire Xiaomi Mi Pad 2, een Windowstablet die erg veel weg heeft van een iPad mini, is momenteel met enige korting via een Chinese importwinkel in Nederland te koop. De Mi Pad 2 werd in december 2015 gelanceerd en was toen in thuisland China binnen een minuut uitverkocht.

8-inch Windows 10-tablet

Webwinkel Gearbest heeft nu een aanbieding lopen. De tablet kost bij die winkel momenteel 203 euro. Hiervoor krijg je een metalen Windows 10-tablet met 64 GB opslaggeheugen in de kleuren champagnegoud, zilver of roze.

Verwar deze Windowstablet niet met zijn gelijknamige 16 GB Androidbroertje, die er als twee druppels water op lijkt, en voor een iets lagere prijs wordt aangeboden. Deze 64 GB Mi Pad 2 loopt op Windows 10.

Xiaomi Mi Pad 2 a

Kloon van de iPad mini

De tablet meet net als de iPad mini 7,9 inch. Hij loopt op een 64-bits Intel Atom X5-Z8500 processor, die op 1,44Ghz is geklokt. De processor wordt bij zijn werk ondersteund door 2GB ram. Het IPS-scherm heeft een retina resolutie, dezelfde als de iPad mini 4, te weten 2048×1536 pixels. Dat is omgerekend 326 pixels per inch.

8-megapixelcamera

De hoofdcamera aan de achterkant heeft een resolutie van 8 megapixel. Aan de voorkant kun je selfies maken in een resolutie van 5 megapixel. De 6190 mAh batterij in de tablet wordt via een usb type c-kabel opgeladen.

Xiaomi Mi Pad 2 c

Importeren uit China of uit Europa

De Xiaomi Mi Pad 2 is net geen 7  millimeter dun en hij weegt 322 gram. De Chinese consumenten waren er eind december snel uit: de hele voorraad werd binnen zestig seconden verkocht. De tablet is nu te importeren via Gearbest.

Gearbest heeft magazijnen in China en in Europa. De tablet kan het beste vanuit het Europese magazijn worden gekocht, omdat de btw en importheffingen dan niet hoeven worden betaald. Komt de tablet uit China, dan zal hij waarschijnlijk rond vier of vijf tientjes duurder worden vanwege de btw, die er nog bij komt. Dan wordt de tablet zo rond de 250 euro, wat nog steeds voor deze kleine Windowstablet met het genoemde retinascherm en de premium bouwkwaliteit van Xiaomi geen slechte deal is.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.