Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Rijke notificaties iOS 10 werken ook op oudere toestellen

Geschreven door
Geplaatst op14 juni 2016, 19:32 CategorieiPad

Apple heeft bevestigd dat de rijke notificaties van iOS 10 ook op iOS-apparaten werken die al wat ouder zijn en niet beschikken over 3D Touch. De optie is nu nog niet beschikbaar in de huidige bèta, maar toekomstige bèta’s zouden de mogelijkheid wel gaan introduceren.

Rijke notificaties van iOS 10 ook op toestellen zonder 3D Touch

Tijdens de WWDC-presentatie van Apple, kondigde het bedrijf iOS 10 aan. Eén van de nieuwe gepresenteerde opties voor het besturingssysteem, zijn de rijke notificaties. Deze nieuwe notificaties werden gepresenteerd op een iPhone met 3D Touch, waardoor al snel het gerucht ontstond dat de feature niet naar oudere toestellen – zonder 3D Touch – zou komen. Dat blijkt echter niet correct te zijn, maakt Apple bekend. De huidige bèta van het OS mag de functie dan misschien niet bevatten, toekomstige versies van iOS zullen dat wel weer doen.

Met rijke notificaties kun je zaken binnen een app regelen, zonder daarvoor de applicatie te hoeven openen of je telefoon of tablet te hoeven ontgrendelen. Op de iPhone 6S en iPhone 6S Plus kun je eenvoudig op een berichtje reageren door het even ingedrukt te houden (3D Touch registreert dat), waardoor er een toetsenbord in beeld verschijnt waarmee je kunt antwoorden. Hoe deze feature op oudere iPhones en iPads zal werken is niet bekend; de kans is groot dat je nog steeds even op het scherm moet drukken met je duim.

  • Delen:
Apple iPhone 6S Plus
iOS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.