Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘Samsung bereidt zich voor op wereld ná de smartphone’

Geschreven door
Geplaatst op21 juni 2016, 22:44 CategorieAndroid

Samsung heeft zijn bedrijfsstrategie omgegooid om zich voor te bereiden op de wereld ná de smartphone. Geen enorme reclamebudgetten meer, maar winst maken is nu het devies, om alvast voor de toekomst te sparen.

Van aantallen naar winstcijfers

Een Koreaanse krant citeert een ongenoemde Samsung-directeur. Hij legde uit: “We hebben de groei in de afgelopen jaren vooral gezocht in aantallen. Samsung is zich nu aan het voorbereiden voor het post-smartphone tijdperk en dat is waarom onze mobiele divisie nu de winstgevendheid boven de groei van het aantal verkochte toestellen plaatst.”

Minder dure pr-campagnes

Hij stelde investeerders in het bedrijf gerust, want zo’n vaart zal het niet lopen. Samsung gaat geen grote veranderingen doorvoeren, en ook promotiecampagnes lanceren als daar reden toe is. “Maar het bedrijf zal geen dure promotiecampagnes meer lanceren om de magazijnen leeg te krijgen en marktaandeel te veroveren.”

Chinese concurrentie

De hoofdreden voor deze strategische wijziging is ingegeven door de toenemende concurrentie uit China, waar fabrikanten een ware prijzenslag met de gevestigde merken hebben ontketend. Samsung zal volgens het artikel in de Koreaanse krant nog altijd mikken op de verkoop van zo’n vierhonderd miljoen verkochte toestellen per jaar. Omdat de dure reclamecampagnes worden geschrapt, wordt verwacht dat de winstcijfers van Samsung een paar jaar lang door het dak zullen gaan. De winstmarge zal al in de tweede helft van dit jaar zo’n 17 procent bedragen. Pas na een paar jaar komen de winstcijfers weer in de enkele cijfers, dus onder de tien procent terecht, zo is de verwachting.

Post-smartphone tijdperk

Hoe Samsung het ‘post-smartphone tijdperk’  voor zich ziet, werd jammer genoeg niet onthuld. We weten wel dat Samsung bezig is met opvouwbare tablets, die in opgevouwen staat in een smartphone kunnen veranderen. Net als Lenovo en andere fabrikanten overigens. De functie van de apparaten wijzigt hiermee niet wezenlijk, wel de vorm.

  • Delen:
Samsung Galaxy S7 Edge
Android Marshmallow (6.0)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.