Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘Samsung heeft vijf miljoen Galaxy Note 7-phablets klaar bij release in augustus’

Geschreven door
Geplaatst op19 juni 2016, 11:34 CategorieAndroid

De release van de Samsung Galaxy Note 7 (of 6) komt naderbij, en het aantal geruchten over de nieuwe ‘koning der phablets’ neemt toe. Samsung zou bij de release op 2 augustus al vijf miljoen exemplaren klaar willen hebben.

De eerste renders zijn al uitgelekt, en het is een kwestie van tijd totdat de eerste – meestal vage – foto’s van testexemplaren op internet te vinden zijn.

Krant bevestigt irisscanner

De Korea Herald kwam deze week met een bevestiging dat de nieuwe phablet een irisscanner krijgt. En nu komt etnews, eveneens een Koreaanse uitgave, met het bericht over de massaproductie van het toestel.

Etnews meld dat in juli de massaproductie wordt gestart. Al direct bij de start moeten er vijf miljoen exemplaren klaar liggen om naar de winkels gestuurd te worden.

Vijf miljoen phablets klaar voor de start

Etnews schrijft: “Volgens bronnen in de industrie heef Samsung Electronics onderdelen besteld om de productie van de nieuwe Galaxy Note te beginnen volgende maand. Ook is onthuld hoe de omvang is van de massaproductie. Samsung Electronics zal in juli 2,5 miljoen telefoons produceren, en in augustus zijn er vijf miljoen telefoons. Gezien dit aantal, lijkt het dat Samsung verwacht dat de nieuwe Galaxy Note een beter verkoopresultaat brengt (dan de vorige versie, red.).

Consumenten direct tot aankoop bewegen

De site onthult ook waarom Samsung zo vroeg is met de nieuwe phablet, die normaal altijd pas tijdens de IFA in Berlijn in september wordt gepresenteerd. “De reden waarom de productie een maand eerder begint, is omdat Samsung de verkoop direct na de introductie wil starten. De strategie is om consumenten die belangstelling tonen voor het toestel, direct naar een aanschaf toe te bewegen.”

Ook nog een ‘gewone’  Note 7 zonder Edge?

De Note 7 heeft volgens etnews eenzelfde soort scherm als de Samsung Galaxy S7 Edge, dat gebogen is aan beide zijkanten en daar een stukje overheen loopt. Omdat niet alle klanten zo’n design leuk vinden, valt wellicht te verwachten dat Samsung nog een ‘gewone’  variant van de Note 7 presenteert, met een gewoon plat scherm.

Dat zou betekenen dat er zowel een Galaxy Note 7 als een Galaxy Note 7 Edge op de markt komen. Maar alle renders die tot nu toe zijn uitgelekt, hebben alleen de Edge-variant laten zien.

Eerder uitgelekte specificaties

Over de Samsung Galaxy Note 7 wordt verder gezegd dat de phablet wordt voorzien van een 5,8″ super amoled-scherm, met een schermresolutie van 1440 bij 2560 pixels. Onder de motorkap zit mogelijk een Qualcomm Snapdragon 823-processor (quadcore-cpu, Adreno 530-gpu), samen met 6GB aan werkgeheugen. Ook zou er een camera van twaalf megapixel aanwezig zijn, evenals een irisscanner voor de authentificatie. Eerder dook er namelijk een screenshot op waaruit dat bleek. Dat bericht kun je vinden door hier te klikken.

 • Delen:
Samsung Galaxy S7 Edge
Android Marshmallow (6.0)

Reacties

 1. Rostam
  19 juni, 2016 om 19:41

  het galaxy en niet galaaxy onder het kopje

  Ook nog een ‘gewone’ Note 7 zonder Edge?

  ook jullie hebben je vergist tussen de 623 snapdragon en 6gb ram met de snapdragon 823 en 6gb ram.
  ben een note fan. heb nu de oneplus 2 maar ik ga hem verkopen na een maand nadat de note uit is en met €100 is gedaald. (dat gebeurt bijna altijd na een maand dat een telefoon uit is)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.