Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Slideshow van Facebook verandert foto’s in video’s

Geschreven door
Geplaatst op28 juni 2016, 9:24 CategorieApplicaties

Facebook wil heel graag zien dat je video’s deelt via het sociale netwerk; daarom biedt het nu aan je foto’s in video’s te veranderen via Slideshow. Dit is een nieuwe feature die eerst wordt gelanceerd op iOS; of de functie straks ook op Android wordt gelanceerd, is niet bekend.

Slideshow van Facebook

Facebook wil maar al te graag dat je meer video’s deelt via het sociale netwerk. Daarom presenteert het nu een feature die de video’s voor je maakt, op basis van de foto’s die je hebt genomen. Deze week introduceert het medium namelijk Slideshow. Deze functie maakt van je foto’s automatisch een video, die je daarna kunt vormgeven met thema’s en muziek. Het netwerk zal automatisch video’s gaan maken op basis van tenminste vijf foto’s die je in de afgelopen 24 uur hebt geüpload. Mocht je een slideshow tegenkomen, dan kun je het uitproberen.

Slideshow was eerder al gepresenteerd in de losstaande app Moments. Het idee is gebouwd op die video’s die je vaak aan het einde van het jaar te zien krijgt, waarin het afgelopen jaar nog even met je wordt doorgenomen, met de hoop dat je de video’s deelt, iedereen die ziet en weer verder deelt. Nu Slideshow uit Moments en in de officiële Facebook-app is gestopt, is het meer dan duidelijk dat Facebook voor de komende maanden blijft inzetten op video. Ook het concurrerende sociale medium Twitter maakte daar onlangs belangrijke stappen in.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.