Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Sony Xperia X kampt met oververhitte camera

Geschreven door
Geplaatst op6 juni 2016, 23:42 CategorieAndroid

Sony heeft onlangs een nieuwe serie superphones gelanceerd, de Xperia X. Deze telefoons hebben de beste hardware die er bestaat, maar dat komt met een probleem. De camera van de Xperia X raakt snel oververhit, en dan zet het toestel zichzelf uit.

Er was een filmpje online gezet waarin dit verschijnsel werd getoond, maar dat is inmiddels weer offline gehaald. Het is niet duidelijk of het probleem voor alle versies van de Xperia X bestaat: de Xperia X, XA, XA Ultra, and X Performance. De X-serie is de opvolger van de Z-serie, die tot vorig jaar de beste telefoons van Sony omvatte.

Zwaarbelaste camera zet de telefoon uit

De problemen met de Xperia X-telefoons lijken op die van de Xperia Z3+, die ook met hitteproblemen kampte. Die problemen werden toen toegeschreven aan de Qualcomm Snapdragon 810-processor, die snel oververhit raakte. Ook andere telefoons met die processor  hadden met dat probleem te maken.

4K-video

Het cameraprobleem is echter nieuw. Wellicht is het zo’n nieuwe component dat Sony het niet goed heeft doorgetest voordat het in de telefoons werd gebouwd, wellicht is Sony zo bezig geweest om de allerbeste camera in een telefoon te bouwen dat hier iets belangrijks over het hoofd is gezien: de performance. Feit blijft dat de camera het hele toestel afsluit als de camera intensief wordt gebruikt, vooral als er video mee wordt opgenomen. De Xperia X kan 4K-video opnemen maar de camera vertoont ook al kuren als er ‘gewoon’  in een resolutie van 1080 pixels wordt opgenomen.

Xperia XA Ultra

Sony-Xperia-XA-Ultra

De Sony Xperia XA Ultra is de grootste van de X-line-up van Sony. Op de achterkant zit een camera van 21,5 megapixel, die over Hybrid Autofocus en Quick Launch & Capture beschikt, waarmee je heel snel een foto kunt maken vanuit standby-modus. Ondanks het grote scherm van 6-inch, is de Xperia XA Ultra dun te noemen. Over de Xperia XA Ultra is hier onze eerste indruk te lezen, opgetekend tijdens het Mobile World Congress in Barcelona.

  • Delen:
Sony Xperia XA Ultra
Android Marshmallow (6.0)

Reacties

  1. Kenneth
    17 juni, 2016 om 15:46

    En hoe wilt Sony dit gaan compenseren naar de klanten. Ik heb deze telefoon specifiek uitgekozen vanwege de camera specificaties, terwijl wanneer ik op ’n zeldzame mooie zomerse dag aan het filmen ben hoe mijn zoontje zich vermaakt in de speeltuin dan valt mijn telefoon te pas en te onpas uit… eindresultaat geen/nauwelijks film. Kanttekening, hij valt ook uit als ik binnen aan het filmen ben in een geconditioneerde ruimte zoals ’n kinderspeelparadijs.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.