Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Sony Xperia X krijgt geen ‘Small Apps’ meer

Geschreven door
Geplaatst op8 juni 2016, 21:43 CategorieAndroid

Ooit in 2012 geïntroduceerd op de Sony Xperia T, en daarna aanwezig op zo’n beetje alle Sony smartphones en phablets, zijn de Small Apps. Die in een klein venstertje op het scherm draaien. Die Small Apps komen niet meer mee naar de Sony Xperia X-serie, onthult Xperia Blog.

Small Apps

Small Apps kunnen handig zijn. Je kunt er meerdere tegelijk openen op het scherm van een phablet of smartphone, en ze afwisselend naar de voorgrond brengen. Net als vensters in Windows of op een Mac-computer, beslaat zo’n kleine app niet het hele scherm. De Small App van plek veranderen kan door hem eenvoudig met de vinger te verslepen, en afsluiten is helemaal eenvoudig: je sleept hem naar de prullenbak. Handige Small Apps zijn bijvoorbeeld een venstertje voor e-mail, een calculator, een timer enzovoorts. Veelgebruikte functies die allemaal in één oogopslag kunnen worden geraadpleegd.

Xperia X

In de Xperia X, zo is Xperia Blog opgevallen, is het niet langer mogelijk om de Small Apps te openen. Dat kon via de lijst favorieten in het multitasking-scherm. In de X-serie komt die mogelijkheid niet voor, en het lijkt er niet op dat het er alsnog wordt ingebouwd. Een Sony-woordvoerder die hierover vragen kreeg op het officiële Sony-blog, antwoordde: “Dit hoort bij de specificaties, en zoals Google het heeft vastgesteld.” Wat de woordvoerder ermee bedoelt wordt niet duidelijk, maar het is in ieder geval helder dat er niet wordt gewerkt aan een terugkeer van de Small Apps.

Weinig gebruikt

Small Apps zijn niet veel verder gekomen dan apps van Sony zelf. Andere software-ontwikkelaars begonnen er niet aan; in de Play Store vind je slechts een handvol apps die zich laten verkleinen. Sommige Small Apps-fans zullen er wellicht om treuren, maar het lijkt erop dat Sony een weinig gebruikte feature heeft geschrapt.

  • Delen:
Sony Xperia XA Ultra
Android Marshmallow (6.0)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.