Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Standaard apps op iOS 10 toch niet te verwijderen

Geschreven door
Geplaatst op20 juni 2016, 9:23 CategorieiPad

Apple heeft tijdens WWDC 2016 bekendgemaakt dat je de standaard apps op je smartphone of tablet kunt verwijderen; dit blijkt toch niet zo te zijn. Het is enkel mogelijk het icoon van je homescreen te verwijderen, maar de app zal op je iOS-apparaat blijven staan.

Standaard apps op iOS 10 alleen te verbergen, niet te verwijderen

Apple heeft tijdens WWDC 2016 bekendgemaakt dat je de standaard apps op je smartphone of tablet kunt verwijderen; dit blijkt toch niet zo te zijn. Je verwijdert in feite alleen de iconen van de apps die je weg wil hebben, maar de apps zelf blijven op je toestel staan. Verder wordt er nog wat data gekoppeld aan jou en voor de app zelf verwijderd – net zoals dat voor veel van de standaard apps op Android het geval is wanneer je die weg wil hebben. Apps opnieuw installeren is daardoor wel gemakkelijker, omdat je niet alles opnieuw hoeft te downloaden.

Is het een groot probleem? Als je het objectief bekijkt wellicht niet – de apps van Apple zelf nemen tot 150MB aan totale schijfruimte in op je iPhone of iPad. Maar het idee dat je met apps te maken krijgen waar je helemaal niets mee hebt, is voor veel mensen een doorn in het oog – ook is het een vaak gehoord negatief punt van Android-tablets met veel bloatware aanwezig. Daarnaast is het zo dat wanneer je een standaard app hebt ‘verwijderd’ en je opent een bestand die normaal linkt naar zo’n app, je de vraag krijgt of je die specifieke app wil downloaden.

Terwijl je daar mogelijk al een vervanger voor hebt geïnstalleerd. En dat is wel heel irritant, want je verwijdert die standaard apps niet voor niets. Ja, het is handig voor de mensen die een app per ongeluk verwijderd zouden hebben, maar het zou nog handiger zijn wanneer Apple mensen de mogelijkheid geeft zelf standaard apps in te stellen. Tijdens de WWDC heeft Apple overigens ook laten weten welke Apple-apparaten allemaal de update naar iOS 10 gaan krijgen. Die lijst vind je hier, met daarop alle iPhones, iPads en natuurlijk iPods.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.