Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Standaard iOS 10 apps op iPhone en iPad verwijderen: zo werkt het

Geschreven door
Geplaatst op14 juni 2016, 15:00 CategorieBesturingssystemen

Tijdens de WWDC Keynote-presentatie werd er niet over gesproken maar met de komst van iOS 10 wordt er nog een nieuwigheid geïntroduceerd die voor velen interessant zal zijn. Apple gaat het namelijk mogelijk maken om de standaard apps binnen iOS te verwijderen en zo wat ruimte vrij te maken op je iPhone of iPad. Maar, hoe werkt dit nu precies?

Standaard apps iOS 10 te verwijderen

Vanaf iOS 10 wordt het mogelijk om diverse standaard apps, applicaties die door Apple standaard meegeleverd worden op je iPhone of iPad, te verwijderen. Echter, dit is niet bij alle apps mogelijk. Op zijn eigen website heeft Apple een lijstje online gezet van de apps die verwijderd kunnen worden. Je kunt de volgende apps vanaf iOS 10 verwijderen;

 • Kalender
 • Kompas
 • Contacten
 • FaceTime
 • Home
 • Zoek Mijn Vrienden
 • iBooks
 • iCloud Drive
 • iTunes Store
 • Mail
 • Kaarten
 • Muziek
 • Nieuws
 • Podcasts
 • Notities
 • Rekenmachine
 • Contacten (contacten blijven wel op je toestel staan)
 • Mail
 • Music
 • HerinneringenAandelen
 • Tips
 • Videos
 • Dictafoon
 • Watch App
 • Weer

De apps die niet verwijderd kunnen worden zijn Instellingen, Telefoon, Berichten, Safari en de App Store.

Standaard-apps voortaan in de App Store

Nu hoef je niet bang te zijn dat als je één van deze apps verwijdert dat je de app nooit meer kunt downloaden. Apple zet de bovengenoemde apps namelijk in de App Store. Dit maakt het mogelijk om vaker en sneller updates voor de verschillende applicaties uit te rollen.

Wat zijn de gevolgen?

Het verwijderen van de standaard apps binnen iOS kan gevolgen hebben voor de functionaliteit. Als je bijvoorbeeld de Weer-app verwijdert verschijnt er op het startscherm geen weer-widget meer. Als je de Muziek-app verwijdert verdwijnt deze ook binnen CarPlay.

Lees meer over alle nieuwe functies van iOS 10.

 • Delen:
Apple iPad Air 2
iOS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.