Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Onderzoek: Meer tablets dan desktops in huishoudens

Geschreven door
Geplaatst op30 juni 2016, 8:55 CategorieAndroid

Het Centraal Bureau voor de Statistiek heeft zijn licht laten schijnen over de aanwezigheid van smartphones, laptops, tablets en desktops in huishoudens. Uit dat onderzoek is gebleken dat in 2015 in Nederlandse huishoudens eerder een tablet dan een desktopcomputer te vinden was.

Meer tablets dan desktops in 2015

De tablet heeft in de afgelopen jaren rap terrein gewonnen in Nederlandse huishoudens. Had in 2013 ‘slechts’ 39 procent de beschikking over een tablet, groeide dat aandeel in 2015 naar 50 procent. Afgelopen jaar had 58 procent van de Nederlandse huishoudens een tablet in huis. Desktops verliezen juist terrein. Dat aandeel is van 61 procent in 2013 gezakt naar 50 procent in 2015.

Ook smartphones winnen terrein

Niet alleen de tablets blijken het goed te doen in Nederlandse huishoudens, ook steeds meer huishoudens beschikken over een smartphone. In 2013 was dat nog 59 procent, terwijl in 2015 73 procent van de huishoudens over een smartphone beschikte. Daarmee is dat het apparaat met internet dat het meest werd gespot in Nederlandse huishoudens. Wat betreft laptops is er in de afgelopen jaren weinig verandering te zien. In 2013 ging het om 69 procent, in 2014 om 70 procent en in 2015 om 72 procent. Verder kwam het Centraal Bureau voor Statistiek erachter dat de smartphone erg populair is om buitenshuis te internetten. Zo gebruikten 67 procent van de personen vanaf 12 jaar dat apparaat vorig jaar om onderweg mobiel te internetten. Ook de tablet wordt daar steeds vaker voor gebruikt (25 procent).

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.