Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘Surface Pro 5 verschijnt in september met 4K-scherm’

Geschreven door
Geplaatst op7 juni 2016, 10:18 CategorieWindows

De Surface Pro 5 van Microsoft zou in september moeten verschijnen met een 4K-scherm en de Kaby Lake Intel-processor onder de motorkap. Die processor gaat later dit kwartaal in massaproductie, waardoor een release in september voor de tablet plausibel lijkt.

Geruchten over Surface Pro 5 verschenen

Microsoft werkt mogelijk achter de schermen aan de Surface Pro 5. Over deze tablet wordt gezegd dat die in september van dit jaar wordt uitgebracht, met zowel een 4K-scherm als de nieuwe Kaby Lake Intel-processor. Die chip wordt later dit kwartaal in massaproductie genomen, waardoor het inderdaad plausibel lijkt dat de tablet in september wordt gelanceerd. De nieuwe processor wordt gemaakt op basis van het 14nm-proces, net zoals de huidige Skylake-chipset. Kaby Lake is echter krachtiger dan zijn voorganger, dus dat is altijd goed nieuws.

Verder wordt er over de Surface Pro 5 gezegd dat de tablet wordt voorzien van een 4K-scherm, een veel grotere accu, een verbeterde Surface Pen en een usb-type-c-poort. Qua prijzen kun je verwachten dat ze dezelfde kant op gaan als de Surface Pro 4, toen die voor het eerst in Nederland verscheen. Hoewel de tabletmarkt momenteel als geheel een beetje inzakt, is nu de verwachting dat de convertibles (tablets met afneembare toetsenbord) de markt gaan redden in 2018. Dat voorspelt althans onderzoeksbureau IDC.

  • Delen:
Microsoft Surface Pro (2017)
Windows 10

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.