Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Twitter kondigt nieuw Android-design dan eindelijk aan

Geschreven door
Geplaatst op7 juni 2016, 19:45 CategorieAndroid

Twitter heeft op dinsdagavond Nederlandse tijd officieel het nieuwe design voor de Android-app aangekondigd, dat is gebaseerd op het Material Design. De update, die nu wordt uitgerold, brengt geen nieuwe functies, maar dus wel een ander uiterlijk met zich mee.

Download het nieuwe design voor Twitter op Android

Twitter heeft, na maanden uitgebreid testen, dan eindelijk het nieuwe design voor de Android-applicatie aangekondigd, dat is gebaseerd op het Material Design-principe van Google. De app presenteert nu alle pagina’s op verschillende tabbladen bovenin, die je kunt bereiken door van links naar rechts te vegen en andersom. Deze versie brengt ook de floating action button met zich mee, zodat je razendsnel je gedachtes kwijt kunt op het sociale netwerk. De balk bovenin het scherm zal grotendeels verdwijnen wanneer je door de tweets scrollt.

Aan de linkerkant zit het hamburgermenu. Die kun je bereiken door van links naar rechts te vegen of door op je eigen profielfoto te tappen. Binnen dat menu kunnen je wisselen van account, opties bekijken en meer. Verder bevindt zich aan de rechterkant de knop voor het uitvoeren van een zoekopdracht. Voor de rest zijn er geen nieuwe features of merkbare verschillen aangetroffen; deze update is dus volledig cosmetisch. Ondertussen werkt jet netwerk aan een automatische avondmodus en nog meer, waar je hier over kunt lezen.

  • Twitter
  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.