Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Unicode Consortium kondigt goedkeuring 72 nieuwe emoji aan

Geschreven door
Geplaatst op3 juni 2016, 10:15 CategorieAndroid

Het Unicode Consortium heeft de goedkeuring voor 72 nieuwe emoji aangekondigd. In de toekomst kunnen we dus met nog meer plaatjes aan de slag. De nieuwe groep kleine afbeeldingen voor chats en meer worden op 21 juni vrijgegeven door de organisatie.

72 nieuwe emoji op komst

Het Unicode Consortium, de organisatie die bepaalt welke emoji worden geïntroduceerd, heeft de goedkeuring voor 72 nieuwe emoji aangekondigd. Deze nieuwe groep plaatjes zijn straks onderdeel van Unicode 9 en worden op 21 juni vrijgegeven door de organisatie. Dat betekent dat we mogelijk later dit jaar de emoji-plaatjes gaan terugzien in Android (Android N?), iOS (iOS 10?) en Windows (Anniversay Update?), maar daarover is momenteel nog niets bekend. De nieuwe kleine afbeeldingen zijn onderverdeeld in verschillende categorieën.

Er zijn 22 nieuwe plaatjes voor de ‘smileys en mensen’-categorie. Daar vallen onder andere het gezichtje van misselijkheid en de clown onder, evenals de zwangere vrouw en een dansende man. En ja, ook die selfie-variant. Binnen de categorie dieren kunnen we dertien nieuwe aanwinsten verwachten, terwijl onder natuur eentje zal worden toegevoegd. Ook zijn er achttien nieuwe emoji voor ‘eten en drinken’, twaalf voor ‘activiteiten’ en twee voor objecten toegevoegd. Het wachten is nu op de reactie van de drie grote platformhouders van dit moment.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.