Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Url’s naar publieke groepen binnen WhatsApp werken al

Geschreven door
Geplaatst op2 juni 2016, 8:59 CategorieAndroid

WhatsApp krijgt binnenkort een feature waardoor het voor mensen mogelijk wordt van buitenaf een bepaalde groep binnen te komen. Hoewel de functie nog moet worden geïntroduceerd, is het zo dat een bètaversie op Android de url’s naar de groepen al ondersteunt.

Publieke groepen voor WhatsApp

WhatsApp werkt momenteel aan publieke groepen voor de berichtendienst, die mensen kunnen betreden middels een url, nfc-tag of qr-code. Hierdoor moet het gemakkelijker worden mensen toe te voegen waarvan je het telefoonnummer niet hebt. De nieuwe feature is nu al te vinden in de laatste bètaversie van de communicatieapplicatie (versienummer 2.16.02). Momenteel is het niet mogelijk een url voor een groep aan te maken, maar kun je al wel de beschikbare url gebruiken voor het toetreden tot een groep.

Waar die url weer vandaan komt, is onduidelijk. Mogelijk loopt er iemand rond met een nog recentere versie van WhatsApp. Wanneer je een link ontvangt en erop tap of klikt, dan krijg je de naam van de groep te zien, het aantal mensen in die groep en de naam en telefoonnummer van de moderator. Mocht je nu al nieuwsgierig zijn naar de nieuwe feature, dan kun je hier klikken voor de nieuwste Android-versie van de app. Mocht je vaker de nieuwste versies van de berichtenapp willen downloaden, check dan dit bericht.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.