Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Ververste Jide Remix Pro Tablet geshowd op Computex 2016

Geschreven door
Geplaatst op6 juni 2016, 23:16 CategorieAndroid

Op de Computexbeurs in Taiwan is de Jide Remix Pro Tablet geshowd. Deze vrij grote tablet loopt op Remix OS, een bijzondere variant van Android die over Windows-achtige mogelijkheden beschikt.

Qualcomm Snapdragon 652

Het bedrijf Jide heeft hiermee een interessante tablet op de markt gebracht, en de interesse wordt vooral gewekt door de software. De tablet is al eens gespot op de CES 20167 begin dit jaar. Maar de Remix Pro is daarna nog flink veranderd, voordat hij op de markt komt. Het is een echte 2-in-1 tablet, die op een Qualcomm Snapdragon 652-processor loopt. Apart was het wel dat deze tablet op de Computexbeurs niet door Jide zelf werd geshowd, maar op de stand van Qualcomm werd gezien.

Remix Pro b

Het concept van de Jide Remix blijft hetzelfde. Het is een tablet met afneembaar toetsenbord. Met pinnetjes worden ze aan elkaar verbonden. Het frame van de tablet is van magnesium gefabriceerd.

Remix-toets als ‘Windowstoets’

De Remix Pro is iets dunner dan 7 millimeter en de tablet weegt pakweg 650 gram. Daarmee is hij compacter dan zijn voorganger. Jide heeft op het toetsenbord een speciale Remix-toets aangebracht, die een beetje moet worden gezien als een Windowstoets. De Snapdragon 652-processor stuurt het 12-inch IPS-scherm aan, dat oer 2K-resolutie beschikt. Voorts is deze Remix Pro voorzien van 3GB ram, bluetooth 4.1, gps, wifi, 4G lte en een 8-megapixelcamera op de achterkant.

Remix Pro c

De tablet heeft zowel een usb type-c poort als een gewone usb-poort. Remix OS 3.0 stuurt de tablet aan, op versie 6.0.1 Marshmallow van Android. Dit nieuwe Remix-besturingssysteem mag een cijfer zijn gestegen, maar lijkt qua werking nog erg op versie 2.0 die in januari al te zien was.

Over prijzen en beschikbaarheid van de Remix Pro is nog niets bekend.

Over het besturingssysteem Jide kan hier een artikel worden gelezen.

  • Delen:
Samsung Galaxy TabPRO S
Windows 10

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.