Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Vivendi succesvol in vijandige overname van Gameloft

Geschreven door
Geplaatst op2 juni 2016, 9:43 CategorieGaming

Vivendi is erin geslaagd het merendeel van de aandelen van de mobile game-uitgever Gameloft in handen te krijgen. Het gaat hier bijna om 62 procent. De overname wordt echter wel als vijandig gezien, omdat niet heel het directieteam het met de overname eens is.

Vivendi succesvol in vijandige overname van Gameloft

Vivendi, een gigantisch mediabedrijf met een hoofdkantoor in Parijs, heeft momenteel bijna 62 procent van de aandelen van de vooraanstaande mobile game-uitgever Gameloft in handen. Daardoor hebben ze ook meer dan de helft van de stemrechten in handen. Het betreft hier echter wel een vijandige overname, omdat leden van de directie en zelfs de ceo van het bedrijf, Michel Guillemot, het er niet mee eens zijn en hebben aangegeven liever zelfstandig te blijven opereren. Vivendi denkt daar echter anders over en is blij met de zet.

We are convinced that Gameloft, with Vivendi’s backing, can be more ambitious in its growth plans. In a rapidly-evolving market, your company, which needs industrial and financial backing to develop, will be able to count on our full support and commitment.

Our Group has demonstrated its expertise in supporting and developing talent. You will now take part in a great collective adventure as Vivendi pursues its ambitious redeployment in content and media. In carrying out this plan, we will rely above all on your talents and creative freedom.

Bovenstaande tekst is afkomstig uit de e-mail die de directie van Vivendi aan het personeel van Gameloft gestuurd heeft. Het bedrijf had eerder al een andere speluitgever in handen: Activision-Blizzard. Maar die uitgever wist een groot aantal aandelen terug te kopen in 2013, waarmee het ook zijn zelfstandigheid terugkreeg. Nu leeft de gedachte nog dat Vivendi Ubisoft wil overnemen – het bedrijf van de broer van Michel Guillemot. Ubisoft is één van de grootste speluitgevers van dit moment, die meer actief is op consoles dan mobiele apparaten.

Momenteel heeft Vivendi al een aantal aandelen van Ubisoft in handen en onduidelijk is nu nog hoe ver het bedrijf bereid is te gaan. Ook is nog niet duidelijk wat er nu met Gameloft en zijn games gaat gebeuren.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.