Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

WhatsApp handelt 100 miljoen telefoontjes per dag af

Geschreven door
Geplaatst op24 juni 2016, 9:18 CategorieAndroid

WhatsApp heeft laten weten dat de applicatie momenteel zo’n honderd miljoen telefoontjes per dag afhandelt. Dat is een immens aantal en toont aan dat consumenten steeds vaker hun berichtendiensten gebruiken voor alledaagse communicatie dan gewone telefoontjes.

100 miljoen telefoontjes per dag via WhatsApp

WhatsApp heeft aangekondigd dat de populaire berichtendienst momenteel zo’n honderd miljoen telefoontjes per dag afhandelt. En dat terwijl de feature, die pas eind vorig jaar werd geïntroduceerd, helemaal nog niet zo lang bestaat. Het bedrijf geeft aan dat mensen de app dus constant blijven gebruiken om met elkaar in contact te blijven. Wat het immense getal verder aantoont, is dat consumenten minder vaak op traditionele manieren bellen en dus vaker een berichtendienst openen, in dit geval de populaire WhatsApp-applicatie.

WhatsApp heeft nu meer dan één miljard actieve gebruikers, werd in februari van dit jaar bekendgemaakt. Ook is naar buiten gebracht dat de mensen elkaar 42 miljard berichten per dag sturen, dat er 1,6 miljard foto’s per dag worden gedeeld, er één miljard groep bestaan en 250 miljoen video’s dagelijks worden gedeeld. In 2014 werd de berichtendienst aan Facebook verkocht voor zestien miljard dollar. Destijds waren er 450 miljoen actieve gebruikers. Daarnaast kwam naar buiten dat de dienst geen geld meer wil rekenen voor het gebruik.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.