Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘WhatsApp ondersteunt binnenkort gif-plaatjes’

Geschreven door
Geplaatst op7 juni 2016, 16:12 CategorieAndroid

Er is een nieuw gerucht over de populaire berichtendienst WhatsApp verschenen. Het team achter de app zou namelijk aan gif-ondersteuning werken. Mocht die ondersteuning daadwerkelijk werkelijkheid worden, dan kunnen WhatsApp-gebruikers elkaar bewegende plaatjes versturen.

Gerucht: Gif’jes komen naar WhatsApp

Wellicht is het binnenkort mogelijk ook gif-plaatjes te versturen binnen WhatsApp. Een gif is een bewegend plaatje van meestal een paar seconden, die een emotie of reactie van de verzender bevat. De bestanden zijn niet heel groot en kunnen direct worden afgespeeld – in tegenstelling tot video’s, die in principe hetzelfde kunnen als een gif. Video’s nemen echter wel veel ruimte in en dienen nog gedownload te worden voordat je ze kunt bekijken. Wanneer een gif-bestand verzonden is, dan zal de ontvanger die meteen kunnen bekijken.

Tenminste, dat is hoe het nu werkt met bijvoorbeeld concurrent Telegram of de berichtendienst voor op de werkvloer Slack. Eerst zou de gif-ondersteuning naar iOS moeten komen (dit gerucht is gebaseerd op een changelog voor de iOS-versie van de app); over de Android- en Windows-versies is momenteel nog niets bekend. Maar het lijkt ons dat zo’n grote feature geen platform zal overslaan. Ook lijkt het ons sterk dat het WhatsApp-team de feature eerst op een enkel platform zal introduceren – de gif is namelijk van ons allemaal.

  • WhatsApp
  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.