Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Xiaomi zal ook Microsoft-applicaties standaard meeleveren

Geschreven door
Geplaatst op1 juni 2016, 9:04 CategorieAndroid

Telefoonfabrikant Xiaomi en softwaregigant Microsoft hebben een samenwerking aangekondigd: Xiaomi-toestellen krijgen standaard Microsoft-apps mee. Deze deal sloot het Amerikaanse bedrijf eerder al met een grote groep andere Android-fabrikanten.

Microsoft-apps op de toestellen van Xiaomi

Microsoft en Xiaomi hebben een samenwerking voor lange termijn aangekondigd. Het Chinese bedrijf krijgt toegang tot 1500 patenten van het softwarebedrijf. Daar tegenover staat dat de Microsoft-apps ook standaard worden meegeleverd op de Xiaomi-toestellen. Deze deal sloot Microsoft eerder al met een groot aantal andere bedrijven. De afspraak gaat in september van dit jaar van start. Microsoft Word, Excel, PowerPoint, Outlook en Skype zullen dan onder meer te vinden zijn op Mi 5, Mi Max, Mi 4s, Redmi Note 3 en Redmi 3.

De fabrikant geeft aan dat deze deal meer kansen biedt op de smartphonemarkt en het bedrijf kan helpen groeien, iets wat de afgelopen jaren al exponentieel is gebeurd. Tot welke patenten Xiaomi nu toegang krijgt, is echter niet naar buiten gebracht. Die kunnen te maken hebben met stemcommunicatie, multimedia en cloud computing. Het kan overigens zijn dat het aanbod apps per toestel of markt kan verschillen: dat betekent dat een bepaald toestel meer of juist minder applicaties van Microsoft krijgt dan een ander toestel van de fabrikant.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.